Klinik Araştırma Saha Görevlisi Nedir?

Klinik Araştırma Saha Görevlisi Nedir?

Klinik Araştırma Saha Görevlisi Ne Demek?

Klinik araştırma saha görevlisi nedir sorusu, birçok alanı ilgilendiren ve merak edilen bir konudur. Klinik araştırma saha görevlisi, klinik çalışmaların ulusal ve yerel kurallara göre, yasa ve yürürlüğe uygun biçimde yürüten ve kalite garantisinden sorumlu olan kişidir. Klinik araştırma saha görevlisi kimdir sorusu kısaca, klinik araştırmaları denetleyen kişi şeklinde cevaplanabilir. Bir klinik araştırma saha görevlisi hastaların güvende olmaları için, ilaçların piyasaya girmesinde ve izin verilmesinde etkin rol oynar ve bunu denetler. Aynı zamanda bu ilaçların risk taşıyıp taşımama durumuna göre klinik deneyler yürütür. Bu sebeple klinik araştırma saha görevlisi, bir araştırma sahasının belirlenmesinde ve denetlemenin; kurulması, başlatılması ve izlenmesi gibi klinik araştırmaların mevcut tüm aşamalarında yer alır.

Klinik Araştırma Saha Görevlisi Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Klinik araştırma saha görevlisi kime denir sorusunun ardından, bu kişilerin görev ve sorumlulukları da merak edilen bir konudur. Bu meslek dalında çalışan kişiler deneme protokolleri geliştirir ve yazar. Bir deneme kuruluna deneme protokolleri sunan klinik araştırma saha görevlisi, veri toplama formlarını da tasarlayabilir. Ayrıca tüm deneklerin haklarını garanti altına alan etik kurul ile iletişime geçerler. Bu kişiler aynı zamanda, klinik saha araştırması için kullanılacak yerin uygunluğunu belirler. Bunların yanı sıra deneme sahasında yapılacak araştırmayı tanımlar ve bunu yürütmek için doktor ve danışanlarla irtibat içerisinde olur. Klinik araştırma saha görevlisi, deneme alanlarının birtakım materyallere sahip olmasını da denetler. Deneme alanlarını sürekli takip eden klinik araştırma saha görevlisi, ziyaret raporları yazıp bunları dosyalar. Girilen verilerin hasta klinik notlarıyla tutarlı olup olmama durumunu sorgulayan klinik araştırma saha görevlisi, tıbbi istatistikçiler ile sonuçları paylaşır. Bu kişiler düzenleyici makamlarla da iletişim halinde süreci yürütür.

Klinik Araştırma Saha Görevlisi Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Klinik araştırma saha görevlisi olmak için belirli aşamalardan geçmiş olmak gerekir. Buna göre klinik araştırma saha görevlisi nasıl olunur sorusuna, sağlık bilimleri alanında lisans veya yüksek lisans mezunu olma şartı aranır cevabı verilebilir. Bunların dışında, biyokimya , kimya, moleküler biyoloji alanlarında lisans mezunu olan kişiler de klinik araştırma saha görevlisi olabilir. Aynı şekilde klinik araştırma saha görevlisi olmak isteyen kişilerin; immünoloji, mikrobiyoloji, farmakoloji, fizyoloji gibi konulara hakim olması gerekebilir. Bu alanda ilerlemek için temel olarak bazı niteliklere sahip olmak ve deneyim kazanmış olmak işe yarayacaktır. Bunların dışında yüksek lisans derecesine sahip olarak yeterli deneyime sahip olmak da önemlidir. Bu alanda yüksek lisans seviyesinde eğitim almak, rekabet ortamında kişiyi ön plana çıkarır. Klinik araştırma saha görevlisi olmak için hangi okula gidilmeli şeklindeki bir araştırmada, sağlık bilimleri bölümleri ön plana çıkarak, eğitim alınması gereken bölümler olarak belirtilebilir.

Klinik Araştırma Saha Görevlisi Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Klinik araştırma saha görevlisi olmak isteyenlerin aldıkları eğitimin yanı sıra birtakım şartlara sahip olması da gerekir. Bu alanda çalışmak için sahip olunması gereken becerilerden birisi, yazılı ve sözlü olarak iyi şekilde iletişim kurmaktır. Deneme merkezi personelleriyle etkili iletişim kurmak büyük önem taşır. Başkalarını motive etme yeteneğine sahip olan, aritmetik hesap yapabilen ve detaylara hakim kişiler klinik araştırma saha görevlisi olabilir. Aynı şekilde bu kişilerin sunum becerilerinin gelişmiş olması da önem arz eder. Bu görevi yapacak olanların ayrıca proje yönetimi becerileri alanında gelişmiş olmaları gerekir. Klinik araştırma saha görevlisi adayları esnek çalışma şartlarına da uyum sağlayabilmelidir. Bu kişilerin dil becerilerinin de gelişmiş olması büyük önem taşır. Klinik araştırma saha görevlisinin İngilizce dışında yabancı dillere hakim olması da uluslararası alanda yapılan çalışmaları yakından takip edebilmesine olanak tanır.

Klinik Araştırma Saha Görevlisi İşe Alım Şartları Nelerdir?

Klinik araştırma saha görevlisi olarak işe başlamak isteyen kişi, öncelikle alanıyla ilgili bilimsel metodolojiye hakim olmalıdır. Ayrıca bu kişilerin bilgisayar becerilerinin gelişmiş olması ve iş gereği yazılım programlarına hakim olması da son derece önemlidir. Bu alanda çalışmak isteyen kişilerin, klinik araştırma süreçlerinin izlenebilmesi adına organizasyon yeteneğine sahip olması gerekir. Kimi şirketler mesleki gelişimleri için çalışanlarının belirli eğitimleri almasına yardımcı olur. Klinik Araştırma Enstitüsü gibi kuruluşlar yardımıyla eğitimler alabilirler. İşe alım durumunda kişinin belirli düzeyde tecrübeye sahip olması gerekir. Klinik araştırma saha görevlisi olmak için gerekli evraklar arasında başta diploma olmak üzere; mesleğe yönelik sertifikalar ve eğitim belgeleri de yer alabilir. Lisansüstü bir yeterliliğe sahip olmayan kişiler bu tarz sertifika ve eğitimler almayı düşünebilirler. Bu sertifika ve programlar; klinik farmakoloji, klinik eczacılık, klinik araştırma ve eczacılık üzerine olabilir. Bu alanda kariyer yapmak isteyen kişiler, klinik araştırma saha görevlisi stajyeri veya klinik araştırmacı gibi pozisyonlarda mesleğe yönelik tecrübeler kazanabilirler. Gerekli eğitim ve deneyime sahip olan adaylar bu alanda ilerleyebilirler. Klinik araştırma saha görevlisi belirli şirketlerde serbest olarak da çalışmaktadır. Klinik araştırma saha görevlisi maaş bilgileri değişiklik göstermekle beraber, bu alanda çalışmak isteyen adaylar deneyim kazandıkça aylık kazançlarında iyileştirmeler ile karşılaşabilirler. Klinik araştırma saha görevlisi olarak mesleğe başlamak isteyen adaylar, Klinik araştırma saha görevlisi iş ilanları seçeneklerine Kariyer.net sitesi aracılığıyla ulaşabilirler. Klinik araştırma saha görevlisi iş ilanı seçenekleri arasında; tıbbi araştırma merkezleri, sağlık ürünleri pazarlaması yapan firmalar ve tıbbi araştırma konusunda danışmanlık yapan merkezler yer alır. Kariyer.net size istediğiniz şartlara uygun işi sunmak için birçok seçenek sunar.

  • Ortalama Maaş

    Detayları Gör
  • 28.000 ₺ / Aylık
  • 412 kişinin ortalama maaşıdır.
kariyer.net